Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Etiko INT in pravni pouk so pripravljeni v skladu z Obligacijskim zakonikom (OZ), Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Splošne informacije

Z registracijo v spletno trgovino Etiko INT in s potrditvijo naročila izjavljate, da se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine www.etiko-int.com.

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine urejajo naslednja področja:

Prodajna pogodba,

Cene,

Ugodnosti,

Naročilo,

Dostava,

Plačilo,

Vračilo Izdelkov,

Reklamacije,

Prijava poškodovanih pošiljk.

Navedene pogoje si lahko natisnete in arhivirate za morebitno kasnejšo uporabo, vendar vas prosimo, da pred tiskanjem teh pogojev pomislite na okolje.

Prodajna pogodba

Prodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Pogodba sklenjena med ponudnikom in kupcem bo shranjena v arhivu podjetja Etiko INT d.o.o. V primeru, da kupec želi ali potrebuje dodaten izvod pogodbe, mu jo podjetje Etiko INT d.o.o. lahko ponovno dostavi po elektronski pošti ali preko Pošte Slovenije.

Po zaključku nakupa boste preko e-pošte prejeli potrditev, o sprejemu naročila, z vsemi podrobnostmi o vašem naročilu (podrobneje o načinu naročanja glej razdelek Naročilo teh pogojev poslovanja).

Cene

Vse cene v spletni trgovini www.etiko-int.com so dokončne glede na dan naročila in že vsebujejo DDV. Vrednost DDV-ja in strošek poštnine sta razvidna v nakupovalni košarici, še preden zaključite naročilo.

Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila ter pod navedenimi pogoji.

Kljub trudu, da bi zagotovili ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, brez da bi lahko kupec uveljavljal kakršen koli zahtevek iz naslova povrnitve škode ali drugačne vrste nadomestila ali plačila. V teh primerih bo spletna trgovina Etiko INT poskušala ponuditi kupcu rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Ugodnosti

Spremljajte našo spletno stran za morebitne posebne prodajne akcije.

Naročilo

Po prejemu naročila kupca bomo prejem naročila nemudoma potrdili.

Potrditev naročila se opravi na sledeči način:

Po dokončni potrditvi naročila s strani kupca, kupca preko elektronske pošte obvestimo o prejemu naročila. Običajno naslovnik prejme elektronsko obvestilo v 10 minutah, razen v primerih ko proces zaradi različnih nastavitev elektronskih poštnih odjemalcev traja nekoliko dlje.

Sledi odprema naročila. Za odpremo je potrebnih običajno 1-3 delovne dni. Odpremljamo s primarnim partnerjem za dostavo pošiljk, podjetjem DPD. Običajno je potrebno dan ali dva, da dostavna služba na želeni naslov blago tudi dostavi blago prejemniku oziroma naslovniku.

V primeru, da ste morda naročili blago, ki ga zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo odpremiti v objavljenem roku, vas o novem dobavnem roku obvestimo preko posredovanih kontaktnih podatkov.

Dostava

a) Način dostave

Blago naročeno v spletni trgovini Etiko INT odpremimo v najkrajšem možnem času.

Dostavo naročenega blaga lahko pričakujete v roku enega (1) do deset (10) delovnih dni od dneva, ko prejmemo in potrdimo vašo naročilo, odvisno od naročenega izdelka.

Blago, ki je na zalogi, odpremimo še isti dan za naročila, prejeta do 11. ure na delovni dan. Naročila za blago iz zaloge, prejeta po 11. uri na delovni dan, odpošljemo naslednji delovni dan. Vsa naročila prejeta izven delovnih dni (sobota, nedelja, prazniki), odpošljemo prvi naslednji delovni dan.

Ob naročilu večjega števila artiklov vam bomo v primeru različnih dobavnih rokov (več kot 10 dni) dostavo izvedli deljeno. O tem vas obvestimo v klavzuli računa, ki se izda ob prvi delni dostavi naročenih izdelkov.

V primeru, da bi prišlo pri dostavi do zamud vas bomo o tem preko elektronske pošte obvestili.

Dostavo naročenega blaga za nas izvaja dostavna služba DPD. Če vas ob dostavi ni na naslovu, navedenem pri potrditvi naročila, bo DPD na istem naslovu pustil obvestilo o prispelem paketu. Obvestilo bo vsebovalo številko paketa in telefonsko številko podjetja DPD. V roku štirih dni se morate s podjetjem DPD dogovoriti o novem datumu dostave. Če tega ne storite DPD poizkusi peti delovni dan ponovno dostaviti paket. V kolikor paketa ni možno ponovno vročiti se paket brez obvestila vrne pošiljatelju. V kolikor vas ni mogoče najti na naslovu za dostavo in vam ni mogoče pustiti obvestila o prispelem paketu (na primer, če je stavba oziroma vhod za dostavo zaklenjen), potem bo DPD paket ponovno skušal dostaviti naslednji delovni dan. Če je tudi drugi poizkus dostave neuspešen, bo DPD brez obvestila vrnil paket pošiljatelju.

Ob oddaji naročila nam lahko sporočite dodatni naslov za dostavo v prostoru, namenjenem za to. Preden je naročilo odpremljeno, nas lahko o drugačnem naslovu dostave, kot je naveden v naročilu, lahko obvestite tudi preko elektronske pošte ali telefona. Razen v primerih, ko to sporočilo prispe prepozno, bomo poskrbeli, da bo želja upoštevana in da bo naročeno blago prišlo na pravi naslov.

b) Strošek dostave

DPD

Za dostavo z DPD vam zaračunamo 8,54 €.

Brezplačni osebni prevzem

Za vsa naročila, ki ste jih naročili in jih želite prevzeti osebno na našem prevzemnem mestu, to posebej zapišete v prostor za komentar ob oddaji spletnega naročila ali pa vam osebni prevzem sporočite ločeno, po e-pošti.

Osebni prevzem je možen na lokaciji sedeža podjetja Etiko INT. Naslov: Etiko INT d.o.o., Leskoškova cesta 6, 1000 Ljubljana, telefonska številka, 040 205 404 ali 041 394 455, mail: info@etiko-int.com

Osebni prevzemi so možni izključno po predhodnem dogovoru na 040 205 404 ali 041 394 455 ali info@etiko-int.com, in sicer od ponedeljka do petka od 8:00 do 14:30.

Za dostave na lokacije izven države Slovenije se poštni stroški obračunajo po predračunu.

Plačilo

a) Po predračunu

Podatke za predplačilo prejmete skupaj s potrditvenim mailom za vaše naročilo. Veljavnost predračuna je 3 delovne dni. V tem času so naročeni izdelki rezervirani za vas. Predplačilo izvedete na transakcijski račun spletne trgovine Etiko INT d.o.o., številka SI56 0311 1100 0468 231, odprt pri banki SKB.

b) Po povzetju (z gotovino ali plačilno kartico)

Naročilo plačate dostavljavcu z gotovino ali plačilno kartico, ko vam dostavi naročeno blago. Stroške storitve plačevanja po povzetju, ki jih zaračunava DPD, plača naročnik.

c) Plačilna kartica

V roku 24 ur oziroma najpozneje naslednji delovni dan vam na vaš mail pošljemo račun in povezavo, kjer izvedete plačilo s plačilno kartico. Po prejetju vašega plačila gredo vaši naročeni izdelki v odpremo. Veljavnost je 3 dni. Plačilo preko plačilne kartice se izvede avtomatsko.

Vračilo izdelkov

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) lahko naročeno blago, kupljeno po pogodbi na daljavo (kamor spada tudi nakup preko spleta), brez razloga vrnete v roku 15 dni.

Skladno z določilom 43.č člena Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) lahko kupec v petnajstih (15) dneh od dneva sklenitve pogodbe sporoči prodajalcu, da odstopa od pogodbe, ne da bi za to navedel razlog. V primeru, da je prodajalec blago že odpremil, začne teči petnajstdnevni rok, v katerem lahko kupec od pogodbe odstopi od dneva, ko je naročeno blago prejel.

Kupljeno blago mora kupec v teh primerih prodajalcu vrniti nepoškodovano, v nespremenjeni količini, brez sledov uporabe ter z vso pripadajočo dokumentacijo.

Če ni v spletni objavi določeno drugače, vse morebitne stroške vračila krije kupec.

Kupec lahko ob vračilu zahteva vrnitev kupnine, ki mu jo prodajalec vrne na njegov transakcijski račun najkasneje v 15 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe oziroma od vrnitve blaga.

Naslov za vračilo kupljenega blaga je Etiko INT d.o.o., Leskoškova cesta 6, 1000 Ljubljana

Na željo kupca pa lahko kupnino delno ali v celoti upoštevamo kot dobropis pri morebitnem drugem nakupu.

Vse ostale ugovore, pripombe, zahtevke in izjave ter tudi pohvale lahko pošljete ne elektronski naslov info@etiko-int.com.

Obrazec za vračilo blaga se nahaja tu.

Reklamacije

Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno uporabo ali če nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil ali če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali kako drugače odstopajo od kupčevega naročila.

Kupec lahko blago reklamira v 8 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben artikel ali pa v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije, uveljavlja zahtevke iz naslova odgovornosti za stvarne napake.

V primeru reklamacije, lahko kupec, zahteva popravilo ali zamenjavo artikla.

Kupec lahko reklamirano blago vrne tako, da ga na stroške prodajalca in po vnaprejšnjem dogovoru s prodajalcem vrne po pošti. Če želite blago vrniti na naše stroške se o tem najprej dogovorite preko elektronskega naslova info@etiko-int.com.

Drugačen način vračila na naše stroške ni možen. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!

Prijava poškodovanih pošiljk

V primeru, da je pošiljka fizično poškodovana, v njej manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri dostavni službi. Hkrati poškodbo pri dostavi sporočite tudi Etiko INT d.o.o. To storite tako, da pošiljko odnesete na najbližji DPD center, v kolikor tako zahteva dostavljalec, in sicer v enakem stanju, kot ste jo prejeli (ne da bi karkoli dodali ali odstranili) ter izpolnite reklamacijski zapisnik. Skupaj z DPD bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

Prijetno nakupovanje in lep dan vam želi,

Ekipa Etiko INT